3 Haziran 2011 Cuma

flipped

son zamanlarda izlediğim en iyi filmi paylaşmak istiyorum sizinle!
aslında filmleri afişlerine göre pek yargılamam ama ne yalan söyleyeyim bu filmin afişine pek ısınamamıştım. öyle ki, konusunu okumaya bile tenezzül etmedim.

yanlış yapmışım, çok şey kaçırmışım. bütün sınavlarımı zamanında verdiğim için derslere misafir öğrenci gibi gelip gidiyorum. geçen gün hoca tutturdu, "boş boş oturacağına şu filmi izle, bak ben çok beğendim senin de hoşuna gidecek garanti ediyorum." diye. zoraki iş yapmaya da hiç gelemem açıkcası. hocanın da laptopu yanındaymış. "tamam" dedim, "izleyelim bakalım, neymis bu kadar övdüğünüz film."

ilk başlarda çocuk filmi gibi geldi bana ama kesinlikle değil. yani başını izleyip es geçmeyin derim ben. film iki  çocuğun ilk aşkını anlatıyor. ama olayları hem kızın gözünden hem de erkeğin gözünden ayrı ayrı izliyorsunuz. erkekler ne söyler kadınlar ne anlar havasında bir şey.

filmde çok güzel replikler var. öyle ki bir anda hayata bakış açınız değişiyor. sizin de yanınızda julie gibi rengarenk kişiliğe sahip insanlar olsun istiyorsunuz. ya da ne bileyim, inandığınız şeyler uğruna bir şeyler yapmak istiyorsunuz.

film o kadar gerçek, o kadar hayatın içinden ki, sofrada çıkan kavgalarda siz de o ailenin bir bireyi gibi geriliyorsunuz. ya da julie'nin sakat amcasına laf söyledikleri zaman, o lafı kendi akrabanıza söylenmiş gibi algılayıp sinir oluyorsunuz.

ayrıca filmin finali de on numaraydı yani. biraz daha büyümüş hallerini de görseydik tam on üzerinden onluk bir film olacaktı.ama böylesi de çok güzel olmuş. tam tadında bırakmışlar. kısacası, açın izleyin, beğenmezseniz sayfama beklerim. kaybettiğiniz zamanınız için istediğinizi söylemekte serbestsiniz.

iyi seyirler!

3 yorum:

  1. en kısa sürede izlicem. sen sevdiysem kesin severim :p ve ben afişini beğendim ^^

    YanıtlaSil
  2. çok eğlenceli bir film yaa! kesinlikle tavsiye ediyorum. aynı yönetmenin başka filmleri de var güzellik, onları da izle. adam aşmış ya.. :p

    YanıtlaSil
  3. konusu çok ilgi çekici duruyor. izlenilmeli :)

    YanıtlaSil